Om oss

OM FABRIC FOREST

Med gedigen kunskap och lång erfarenhet inom textiltillverkning är vi på Fabric Forest pionjärer i vår bransch. Vår passion för textilier vävs samman med vår tekniska innovationskraft och vårt estetiska sinne. Vi drivs framåt av vår mission att erbjuda väldesignade textila inredningsprodukter, som är ansvarsfullt tillverkade av förnybara material. Med en stark vilja att vända utvecklingen i positiv riktning arbetar vi mot att förverkliga vår vision – att skapa produkter som leder textilindustrin och därmed hela samhället mot ökad hållbarhet.

EN DEL AV SVENSKT KONSTSILKE

Fabric Forest är en del av Svenskt Konstsilke AB (SKS), som har producerat garn och textil från skogsmaterial i över 100 år. I årtionden har SKS använt träprodukter för att göra allt från glänsande aftonklänningar till däckarmeringsfibrer. Nu har vi, tillsammans med SKS, utvecklat ett nytt och mer miljövänligt sätt att producera tråd och tyg av pappersfiber från svenska träd. Men vi nöjer oss inte där – vi vill erbjuda marknaden ett hållbart inredningskoncept. Därför har vi tagit vår materialinnovation ett steg längre och skapat olika inredningsprodukter av det förnybara textilmaterialet.

ÄRLIGHET

Eftersom vi gillar det ärliga och okonstlade använder vi material från naturen och tillverkar produkter som kan återgå till kretsloppet. Vi undviker miljöbelastande ämnen och processer, samtidigt som vi är öppna med hur vår verksamhet påverkar omvärlden.

NYTÄNKANDE

Vi utmanar förlegade modeller inom textilindustrin och använder vår erfarenhet till att utveckla nya metoder, material och produkter. Därför överraskar vi också med oväntade designlösningar och inspirerar andra att försköna sin omgivning.

FRAMTIDSTRO

Vi har en stark tro på framtiden och vet att det finns bra lösningar på de miljöhot som världen står inför. Genom att sprida våra framtidsmedvetna produkter gör vi världen vackrare och hjälper människor att ta hand om den.

LIVSGLÄDJE

Vi är övertygade om att textila inredningsprodukter kan skapa så mycket livsglädje och välbefinnande. Att våra produkter dessutom är gjorda av ett miljöanpassat material gör tillfredsställelsen ännu större.